Wat zijn Ordinals of Bitcoin NFTs?

Wat zijn Ordinals of Bitcoin NFTs?

Ordinals worden ook wel Bitcoin-NFTs genoemd.

Op de foto bovenaan: Ordinal Punks

Ordinals zijn eigenlijk geen echte NFTs, het zijn inscripties van digital artefacts zoals afbeeldingen, teksten of video’s die rechtstreeks op de Bitcoin-blockchain worden ingeschreven. Als we het over Bitcoin-NFTs hebben, is het woord Ordinals dus correcter, dit wordt dus vaker gebruikt dan NFT.

De digital artefacts worden niet ingeschreven op een aparte laag, zoals het IPFS bij Ethereum-NFTs, maar ze worden rechtstreeks in de Bitcoin-blockchain ingeschreven, wat betekent dat ze volledig on-chain zijn. Dit betekent ook dat ze altijd zullen bestaan zolang de Bitcoin-blockchain bestaat.

Let op: terwijl de Ordinal zelf (of het digital artefact) rechtstreeks in de Bitcoin-blockchain wordt ingeschreven, wordt het smartcontract, dat het kopen of verkopen van Bitcoin Ordinals mogelijk maakt, niet in de Bitcoin-blockchain geïmplementeerd, maar op een aparte laag die Bitcoin Stacks heet.

Voorbeeld van Bitcoin NFTs of Inscriptions

BelgianOrdinals zijn een voorbeeld van ordinals of Bitcoin inscriptions. BelgianOrdinals zijn niet hetzelfde als BelgianFrens NFTs. Ontdek hier meer over het verschil tussen BelgianFrens NFT en BelgianOrdinals.

Terug naar blog