Hoe MetaMask-wallet aanmaken met Chrome?

Hoe MetaMask-wallet aanmaken met Chrome?

Zo maak je een MetaMask Chrome-extensie aan

1. Ga naar de MetaMask-extensie in de Chrome Web Store

2. Download de extensie en installeer / voeg toe aan Chrome

3. Kies een login en paswoord voor je MetaMask: je kan MetaMask beschouwen als de toegang naar verschillende blockchains, naar web3-apps, en naar je verschillende MetaMask-accounts (die je nu kan aanmaken in MetaMask). Je kan zoveel accounts aanmaken als je wit, en elk account krijgt een eigen wallet (HASH).

4. Maak in MetaMask een account aan, je krijgt dan een bijhorende wallet voor dat account. Hierop kan je NFTs en crypto bewaren of je kan ermee inloggen op Web3-apps. De crypto en NFTs die aan dat account vasthangen, kan je dan gebruiken in de apps waarop je inlogt met dat account. Je kan zoveel accounts aanmaken in MetaMask als je wil en dus zoveel wallets krijgen als je wil. Zo kan je bijvoorbeeld per web3-app een verschillend account met wallet gebruiken, waardoor je het overzicht van al je assets (NFTs, crypto) beter kan bewaren.

5. Als je een account aanmaakt, krijg je een seed phrase. Bewaar deze seed phrase ter beveiliging van je account offline, zoals op een hardware wallet of ledger (is zoals een externe harde schijf op USB). Je mag deze seed phrase nooit, maar dan ook nooit, aan iemand geven, want dan kan men in je account inloggen en al je NFTs of crypto die aan dat account vasthangen, stelen.

6. Maak meerdere accounts (met wallets) aan om je tokens (NFTs, crypto) verspreid te bewaren. Spreiding is een goed idee, zodat je niet meteen alles kwijt bent, als een hacker toch in een van je accounts zou binnen geraken.

VIDEO: zo maak je een MetaMask Chrome-extensie met wallet aan

Terug naar blog